Laserska odprava dioptrije

Operacija dioptrije je spremenila moje življenje

NOVOST V SLOVENIJI

 Laserska odprava dioptrije
 
 po najsodobnejši metodi (ReLEx SMILE) z laserjem VisuMax podjetja ZEISS

 Vse ostale operativne korekcije vida, kot je LASIK in FEMTO-LASIK, postajajo zgodovina. Čas je za najmanj invazivno, revolucionarno metodo LASERSKEGA odstranjevanja dioptrije: ReLEx SMILE,

 lahko bi rekli tudi: 
BODI SPROŠČEN - SPREGLEJ  Z NASMEHOM!
 
 
 
Kaj pomeni ReLEx SMILE?

ReLEx SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) je najnaprednejši postopek, t.i. tretja generacija odstranjevanja dioptrije, ki se v celoti izvaja s femtosecond laserjem. Poseg se izvaja na Carl Zeiss Visumax laserju in je v uporabi že od leta 2011. Poseg je zelo natančen, saj se poseg odstranjevanja dioptrije izvaja, brez, da se oblikuje flap, roženični pokrovček, kot je to bilo v predhodni tehnologiji z metodo FEMTO LASIK.

 

Zakaj je za moj vid ReLEx SMILE najbolj varna in najboljša rešitev?

Omogoča vam BREZHIBEN VID BREZ DOLGEGA OKREVANJA IN STRANSKIH UČINKOV. POSEG JE NEBOLEČ. VID SE ZAČNE VRAČATI ŽE TAKOJ PO OPERACIJI IN DOSEŽE 100% VIDNO OSTRINO V NEKAJ DNEH, VEČINOMA PA ŽE 1. DAN PO OPERACIJI.

PREDNOSTI:

  • ohrani se osnovna struktura in stabilnost očesa (brez režnja-FLAP-a)
  • zmanjšana možnost infekcij,
  • zmanjšana možnost bleščanja zvečer,
  • ni nevarnosti suhosti očesa,
  • možnost kasnejšega izvajanja drugih metod odstranjevanja dioptrije,
  • zelo nizka verjetnost ponovitve dioptrije
 

Kako poteka metoda ReLEx SMILE?

Vrhunski Femtosecond laser ustvarja niz impulzov v središču roženice z veliko natančnostjo. Pulzi oblikujejo mehurčke zraka manjše od 1:100 širine človeškega lasu, ki ločijo tkivo, t.i. refraktivni lentikul (tkivo iz centra roženice, ki izgleda kot zelo tanka kontaktna leča, katere oblika odgovarja dioptriji), katero je potrebno odstraniti od preostalega dela roženice. Laser na koncu oblikuje majhen 2-3 mm rez, skozi katerega očesni kirurg odstrani lentikel. Laser opravi svoje delo v 26-29 sekundah (ne glede na višino dioptrije), nato pa potrebuje očesni kirurg nekaj minut, da lentikel premera 7 do 8 mm odstrani skozi 2 - 3 mm rez.

 

Sem kandidat/ka za ReLEx SMILE?

Poseg oziroma metoda je primerna za vse kratkovidne osebe, ki imajo vsaj eno leto stabilno dioptrijo med vrednostmi od -1,50 do -10 ter astigmatizem med vrednostmi do -+5. V kolikor je vaša izbira lasersko odstranjevanje dioptrije in niste primerni za odstranjevanje dioptrije z metodo LASIK ali PRK zaradi suhosti očesa ali pretanke roženice, je ReLEx SMILE VAŠA NAJBOLJŠA IN NAJBOLJ VARNA METODA.

 

www.relexsmile.si, www.ocesne-operacije.si