Medicinska oprema

Operacija dioptrije je spremenila moje življenje

Medicinska oprema

Medicinska oprema v našem očesnem centru je najsodobnejša. Vrhunska oprema v rokah izkušenih strokovnjakov je garancija za vaš dober vid in zadovoljstvo.

 

  

 

   Avto kerato-refraktometer (Tomey), ki je avtomatski merilec dioptrije in ukrivljenosti roženice. Vsak pregled v očesni ambulanti se prične s to meritvijo.


   Pneumo-tonometer (Tomey), 
je naprava za avtomatsko merjenje očesnega pritiska in se uporablja za preventivno odkrivanje povišanega očesnega pritiska.

 

 

 


Perimeter (Tomey)
 se uporablja za preiskavo širine vidnega polja, predvsem pri glavkomskih in sladkornih bolnikih.


Avto kerato-refrakto-pneumo-pachy meter TRK-1P
 (Topcon) je najnovejši avtomatski merilec dioptrije, ki meri tudi ukrivljenost roženice, debelino roženice in očesni pritisk. Ta naprava združuje 4 aparature v eni.


Računalniški foropter Visutron (Moller Wedel) in 
Računalniški foropter CV-5000 PC (Topcon) sta avtomatska instrumenta z vgrajenimi dioptrijskimi lečami za določitev ustrezne korekcije na očalih za daljavo in bližino. Stranka gleda na določeno razdaljo skozi odprtini, specialist oftalmolog s pomočjo računalnika menjuje dioptrijo pred posameznim očesom in tako najde najbolj primerno korekcijo za posameznika. Foropter je sodobna zamenjava za testne okvirje.


Auto lens-analyzer EZ 200 (Topcon)
 je avtomatski merilec dioptrije na izdelanih očalih.


Pentacam
 (Oculus) je posebna laserska kamera, ki omogoča natačen pregled prednjega segmenta očesa, t.j. topografijo roženice, globino sprednjega prekata, pregled zakotja, začetne spremembe v smislu sive mrene in se uporablja za diagnostiko številnih očesnih bolezni kot tudi za meritve in pripravo pred operativnimim posegom.


IOL master (Zeiss)
je optični (laserski) merilec ukrivljenosti očesa, dolžine očesa in razdalj med posameznimi strukturami v očesu, ki ga uporabljamo za meritve in natančno pripravo pred operacijami sive mrene za izračun dioptrije in oblike znotrajočesne leče (IOL), ki jo bomo pri operaciji vstavili v oko. Je veliko natančnejši kot ultrazvočni merilec (A-scan) in brez njega praktično ni več mogoče izvajati kvalitetnih refraktivnih operativnih posegov.


YAG laser
 (NIDEK) je laser, ki se uporablja za lasersko "razstrelitev" ali kapsulotomijo zadnje lečne ovojnice pri pacientih, ki se jim po operaciji sive mrene zamotni. To se zgodi pri manj kot 7% pacientov v 2 letih po operaciji sive mrene in se po posegu nikoli ne ponovi.


OCT kamera 
ali optični koherentni tomograf (Topcon) združuje kvalitetno nemidriatično kamero za slikanje očesnega ozadja in infrardečo kamero za analizo in oceno stanja sprednjega dela očesa, mrežnice ter vidnega živca. Kamera z analizo slik in meritev izdela 3-D sliko očesa, kar nam pomaga pri odkrivanju in spremljanju zgodnjih oblik glavkomastarostne degeneracije makule in drugih očesnih boleznih.