Že od leta 2005 opravljamo vse vrste operacij za odpravo dioptrije za vse starosti

Naša vizija

Vizija VIDIM je postati širše prepoznaven in uveljavljen očesni center na področju izvajanja očesnih operacij za odpravo dioptrije, ostalih očesnih operacij, diagnostike in zdravljenja očesnih bolezni.

Profesionalnost in uspešnost

Opravljamo vse metode odprave dioptrije za vse starosti. Vse posege opravljamo po najnovejših mednarodnih standardih. Smo referenčni center podjetja Carl ZEISS za očesno kirurgijo v regiji. Pridobili smo certifikat mednarodne akreditacijske hiše AACI (American Accreditation Commission International). Imamo tudi certifikat ISO 9001/2008 švicarske certifikacijske hiše QS Zűrich AG.

Sodobni in tehnološko vrhunsko opremljeni prostori

Sodobne operacijske sobe

Uporabljamo štiri vrhunsko opremljene ambulante in dve vrhunsko opremljeni operacijski sobi.

Očesna ambulanta in optika

Očesni center obsega ambulantni in kirurški del ter VIDIM optiko, prodajalno korekcijskih in sončnih očal ter leč.

Pacient je vedno v ospredju!

Trudimo se, da se vsakemu pacientu vedno v celoti posvetimo od začetka povpraševanja po operaciji do končnega zadovoljstva. Med celotnim postopkom odgovarjamo na vsa morebitna vprašanja in pomisleke ter skupaj najdemo najboljše rešitve. Pri odločitvi o tem, kateri od posegov je najboljši za posameznika, se vedno poskušamo postaviti v kožo pacienta in se držimo naše vizije ter načela: »Kar je dobro za pacienta, je dobro tudi zame.«

POLITIKA KAKOVOSTI

Poslanstvo

Poslanstvo VIDIM je zagotavljanje kakovostnih specialističnih zdravstvenih storitev na področju okulistike.

Vizija

Vizija VIDIM je postati mednarodno prepoznaven in uveljavljen očesni center na področju izvajanja očesnih operacij za odpravo dioptrije, ostalih očesnih operacij, diagnostike in zdravljenja očesnih bolezni.

Vrednote organizacijske kulture

Medsebojno spoštovanje in zaupanje, strokovnost, kakovost, varnost, zasebnost, odgovornost in sodobna tehnološka opremljenost.

Strateške usmeritve

VIDIK PACIENTA
1. Varna in kakovostna obravnava pacienta
2. Zadovoljstvo pacientov.

VIDIK RAZVOJA RASTI
3. Stalno strokovno izpopolnjevanje.
4. Zadovoljstvo zaposlenih.
5. Povečevanje deleža samoplačnikov.
6. Zagotavljanje sodobne tehnološke opreme in metod zdravljenja.

VIDIK PROCESOV
7. Izgradnja in izboljševanje sistema vodenja kakovosti.

FINANČNI VIDIK
8. Finančno uravnoteženo poslovanje

Vsi zaposleni dosledno izvajamo strateške usmeritve, se s tem nenehno izboljšujemo in izpolnjujemo veljavne zahteve.

Sem presrečna in počutim se, kot da sem na novo zaživela. Hvala za čudovito izkušnjo! Če bi se odločala še enkrat, bi se odločila enako.

Kaja Trop

Za operacijo dioptrije sem se odločila predvsem zaradi slabšega vida na bližino. Med operacijo nisem imela bolečin. Vse osebje je zelo prijazno.

Nevenka Gačnik
Opravljenih 36.000 očesnih operacij
Več kot 30 let skupnih izkušenj
Odličnih 18 let poslovanja
Več kot 40000 očesnih operacij letno

Pogosta vprašanja

Vaš vid je vaša odločitev, dovolite nam, da postane naša skrb.

1.

Katere preglede lahko opravim v vaši ambulanti?

Ambulantne okulistične storitve v našem VIDIM, očesnem kirurškem centru so:

– pregled vida za očala
– pregled za kontaktne leče
– merjenje očesnega pritiska
– pregled očesnega ozadja
– razširjen očesni pregled (vid, ozadje, očesni pritisk)
– pregled vidnega polja
– pregled za voznike vseh kategorij
– pregled za mnenje za zavarovalnico
– pregled in mnenje pred refraktivno operacijo
– specialne očesne preiskave (OCT, Pentacam, iTrace, Endoteljni mikroskop, IOL Master)
– redni obdobni pregledi za podjetja ali skupine

2.

Kakšne so čakalne dobe v primeru, da me je k vam napotil osebni zdravnik?

Čakalne dobe na pregled preko zdravstvenega zavarovanja je odvisna od stopnje nujnosti, ki jo na napotnici označi vaš osebni zdravnik:

– NUJNO: v 24 urah
– HITRO: do 3 mesece
– REDNO: do 6 mesecev

Za pregled vida za očala napotnica ni potrebna.

3.

Kakšno opremo uporabljate v vašem centru?

Med drugim v Očesnem centru VIDIM uporabljamo:

– Avto kerato-refraktometer (Tomey), ki je avtomatski merilec dioptrije in ukrivljenosti roženice. Vsak pregled v očesni ambulanti se prične s to meritvijo.

– Pneumo-tonometer (Tomey), je naprava za avtomatsko merjenje očesnega pritiska in se uporablja za preventivno odkrivanje povišanega očesnega pritiska.

– Perimeter (Tomey) se uporablja za preiskavo širine vidnega polja, predvsem pri glavkomskih in sladkornih bolnikih.

– Avto kerato-refrakto-pneumo-pachy meter TRK-1P (Topcon) je najnovejši avtomatski merilec dioptrije, ki meri tudi ukrivljenost roženice, debelino roženice in očesni pritisk. Ta naprava združuje 4 aparature v eni.

– Računalniški foropter Visutron (Moller Wedel) in Računalniški foropter CV-5000 PC (Topcon) sta avtomatska instrumenta z vgrajenimi dioptrijskimi lečami za določitev ustrezne korekcije na očalih za daljavo in bližino. Stranka gleda na določeno razdaljo skozi odprtini, specialist oftalmolog s pomočjo računalnika menjuje dioptrijo pred posameznim očesom in tako najde najbolj primerno korekcijo za posameznika. Foropter je sodobna zamenjava za testne okvirje.

– Auto lens-analyzer EZ 200 (Topcon) je avtomatski merilec dioptrije na izdelanih očalih.

– Pentacam (Oculus) je posebna laserska kamera, ki omogoča natačen pregled prednjega segmenta očesa, t.j. topografijo roženice, globino sprednjega prekata, pregled zakotja, začetne spremembe v smislu sive mrene in se uporablja za diagnostiko številnih očesnih bolezni kot tudi za meritve in pripravo pred operativnimim posegom.

– IOL master (Zeiss) je optični (laserski) merilec ukrivljenosti očesa, dolžine očesa in razdalj med posameznimi strukturami v očesu, ki ga uporabljamo za meritve in natančno pripravo pred operacijami sive mrene za izračun dioptrije in oblike znotrajočesne leče (IOL), ki jo bomo pri operaciji vstavili v oko. Je veliko natančnejši kot ultrazvočni merilec (A-scan) in brez njega praktično ni več mogoče izvajati kvalitetnih refraktivnih operativnih posegov.

– YAG laser (NIDEK) je laser, ki se uporablja za lasersko “razstrelitev” ali kapsulotomijo zadnje lečne ovojnice pri pacientih, ki se jim po operaciji sive mrene zamotni. To se zgodi pri manj kot 7% pacientov v 2 letih po operaciji sive mrene in se po posegu nikoli ne ponovi.

– OCT kamera ali optični koherentni tomograf (Topcon) združuje kvalitetno nemidriatično kamero za slikanje očesnega ozadja in infrardečo kamero za analizo in oceno stanja sprednjega dela očesa, mrežnice ter vidnega živca. Kamera z analizo slik in meritev izdela 3-D sliko očesa, kar nam pomaga pri odkrivanju in spremljanju zgodnjih oblik glavkoma, starostne degeneracije makule in drugih očesnih boleznih.

Naročite se na brezplačen posvet ali pregled pri specialistu!

Ste naveličani uporabe očal in kontaktnih leč? Razmišljate o operaciji za odpravo dioptrije? Posvetujte se s strokovnjaki, ki vam bodo predlagali najboljšo rešitev.

Specialisti za očesne operacije
Strokovno osebje
Najsodobnejša oprema
Več kot 36.000 opravljenih operacij