Za koga je primerna operacija?

Operacija vstavljanja ICL leče je bila v preteklosti namenjena korekciji zelo visokih dioptrij. Prav tako se je uporabljala za paciente, ki niso bili primerni za lasersko operacijo. Danes se operacija uporablja za korekcijo vseh vrst dioptrij pri ljudeh med starostjo 21 in 43 let. Operacija je vedno bolj razširjena, saj je natančna, varna in neboleča. Prav tako postajajo materiali, iz katerih je leča narejena, vedno bolj kakovostni, odprtina, skozi katero vstavimo lečo v oko pa vedno manjša. Zaradi teh razlogov v nekaterih pogledih že izpodriva običajne laserske operacije dioptrije.

Prenesite brošuro

Prenesite brošuro (english version)

ICL VISIAN znotrajočesna leča

ICL VISIAN je kontaktna leča, ki se vstavi v oko. Narejena je iz prožnega, očesu prijaznega materiala. Leča se skozi 2,8 do 3 milimetre veliko odprtino vstavi v oko. Očesni kirurg jo namesti v predel za zenico, na obstoječo očesno lečo. Edina omejitev pri namestitvi takšne znotrajočesne leče je globina sprednjega prekata. To pomeni, da mora biti v očesu dovolj prostora za vstavitev te leče.

Operacija je potekala super, brez bolečin. Srečna sem, da sem se odločila za vaš center in z veseljem vas priporočam vsem, ki imajo težave z vidom.

Mateja Rošer

Zahvaljujem se zdravniku in medicinskemu osebju, da lahko končno odlično vidim.

Rok Paradiž

Kako poteka operacija?

Postopek vstavitve ICL leče je za pacienta varen, neboleč in kratkotrajen postopek. Zahteva pa izjemno usposobljenega očesnega kirurga, saj gre za zahteven mikrokiruški poseg. Pred posegom pacient prejme anestetične kapljice za zmanjšanje neugodja. Kirurg nato naredi majhen rez, skozi katerega v nadaljevanju s preciznim postopkom vstavi ICL VISIAN lečo v oko. Po končanem posegu, ki poteka ambulantno, se pacientom vid izboljša takoj.

Kako poteka pregled pred operacijo?

Pred samim posegom opravimo zelo natančen globinski pregled vida, ki vključuje popolno diagnostiko organa za vid, pregled očesnega ozadja, izmero očesnega pritiska in topografijo roženice.

S takšnim pregledom ugotovimo, ali je pacient sploh primeren kandidat za korekcijo dioptrije z vstavitvijo očesne leče.

1
Določitev ustrezne dioptrije
2
Pregled z roženičnim topografom in analizatorjem sprednjega segmenta očesa (Pentacam)
3
Analiza z laserskim merilcem posameznih delov očesa (Wavefront analizator - Itrace)
4
Laserska meritev dolžine očesa in razdaj med posameznimi deli očesa (IOL master 700)
5
Analiza stanja roženice (Spekularni endoteljni mikroskop - KONAN)
6
Pregled očesnega ozadja z lasersko OCT kamero

Poleg vrhunske opreme in prostorov je najpomembnejša izbira izkušenega kirurga, ki bo razumel vaše želje in bo aktiven v procesu načrtovanja očesne operacije ter vam bo svetoval, katera od metod odprave dioptrije je najbolj primerna za vas.

Pogosta vprašanja

Vaš vid je vaša odločitev, dovolite nam, da postane naša skrb.

1.

Kdaj pride ICL operacija v poštev?

Globina prekata (pokaze se na predoperativnih preiskavah na medicinskih aparaturah) je ključnega pomena pri določanju primernosti kandidata za ICL operacijo.

2.

Ali lahko po operaciji odstranimo lečo?

Če leča povzroča težave (v primeru nastanka sive mrene, povišanega očesnega pritiska), jo lahko brez težav odstranimo.

3.

Ali leča ICL vpliva na kasnejši nastanek starostne dioptrije oziroma jo prepreči?

To žal ne drži.

4.

Ali je možno, da bi moje oko zavrnilo lečo?

To ni možno. ICL leča je narejena iz biokopmatibilnega materiala, ki je po svoji elastičnosti podoben naravni leči.

5.

Leča ima 100% UV zaščito. Ali to pomeni, da ne rabim več nositi sončnih očal?

Sončna očala so še vedno priporočljiva zaradi zaščite vek in površine očesa. Globina očesa pa je popolnoma zaščitena z UV zaščito ICL leče.

6.

Koliko časa po operaciji moram počivati? Česa ne smem početi prve dni po operaciji?

Počitek je priporočljiv 3 do 7 dni po posegu. V tem času se je potrebno izogibati večjim fizičnim naporom in športnim aktivnostim. Pri tem je potrebno poudariti, da operacija na drugem očesu sledi prvi operaciji v razmaku 3 dni do 1 tedna, torej je okrevanje posledično potrebno 3-7 dni po obeh operacijah.

7.

Ali me lahko zaradi ICL leče bolijo oči?

Ne.

Naročite se na brezplačen posvet ali pregled pri specialistu!

Ste naveličani uporabe očal in kontaktnih leč? Razmišljate o operaciji za odpravo dioptrije? Posvetujte se s strokovnjaki, ki vam bodo predlagali najboljšo rešitev.

Specialisti za očesne operacije
Strokovno osebje
Najsodobnejša oprema
Več kot 34.000 opravljenih operacij