Strokovni estetski posegi

Opravljamo tudi estetske posege na obrazu. Specializirani smo za posege na koži ali veznici očesa, ki motijo funkcijo vek in zrkla ali pa so kozmetično moteči.

Opravljamo tudi estetske posege glajenja in manjšanja gub v področju oči in obraza z uporabo različnih polnil in Botoxa.

Pred posegom opravimo pregled in razgovor z pacientom, poseg pa opravimo še isti dan ali po dogovoru. Poseg je opravljen v lokalni anesteziji. Po potrebi se po operaciji opravi histološki pregled odvzetega tkiva.

Vrste estetskih posegov

Odpravljamo naslednje vrste težav:

– povešene zgornje veke (ptoze),
– povešene kože zgornje in spodnje veke (dermatohalaze),
– uvihane veke (entropij),
– izvihane veke (ektropij),
– vraščanja veznice na roženico (pterigij),
– odstranitev različnih izrastkov na vekah (cist, bradavic, fibromov, nevusov, ksantelazem)
– glajenje gubic

Ksantelazme

Ksantelazme so rumenkaste spremembe na koži zgornje ali spodnje veke. Gre za nabiranje maščobnega tkiva pod kožo. Pri nekateri ljudeh so ksantelazme povezane z višjo vrednostjo holesterola v krvi.

Ksantelazme odstranjujemo v lokalni anesteziji. Spremembe izrežemo in zašijemo z drobnimi šivi.

Dermatohalaza

Dermatohalaza je nabiranje odvečne kože oz. povešenost kože zgornje in spodnje veke, ki se pojavi navadno pri starejših. Razlog je zmanjšane elastičnosti kože in nabiranja odvečnih maščobnih blazinic.

Dermatohalazo odstranjujemo v lokalni anesteziji. Odvečno kožo izrežemo in rano zašijemo z drobnimi šivi. Rez je običajno skrit v kožni gubi.

Trihiaza

Trihiaza je napačno izraščanje trepalnic na robu vek, ki se obračajo proti zrklu. Povzroča draženje zrkla in bolečine, večja pa je tudi možnost nastanka vnetja roženice in očesne veznice.

Trepalnice lahko odstranjujemo s puljenjem, kar je le začasna rešitev. Trajno pa jih lahko odstranimo z elektrokavterizacijo in lasersko fotokoagulacijo.

Bradavice ali papilomi

Bradavice ali papilomi so drobne, pecljate spremembe na vekah. Lahko so virusnega izvora in se s časom množijo in rastejo. Priporočljiva je čimprejšnja odstranitev, dokler je sprememb malo in so majhne.

Poseg opravimo v lokalni anesteziji.

Ektropij in entropij

Ektropij in entropij spodnje veke sta posledica neuravnoteženega delovanja mišic in zmanjšane elastičnosti vek. Posledica je nepravilno vihanje veke (navzven - ektropij ali navznoter - entropij), kar povzroča draženje in večje tveganje za vnetje veznice in roženice. Ektropij in entropij se običajno pojavljata pri starejših, lahko pa sta tudi posledica poškodbe ali operativnih posegov.

Ektropij in entropij operiramo v lokalni anesteziji. Rez zašijemo z drobnimi šivi. Zaradi sprememb v delovanju veke, ki z leti napredujejo, so možne ponovitve težav.

Pogosta vprašanja

1.

Kaj je treba vedeti pred estetskim posegom na vekah?

Pri vseh posegih na vekah je teden dni pred posegom priporočljivo opustiti zdravila, ki vplivajo na strjevanje krvi, saj s tem zmanjšamo možnost hematoma (podkožne krvavitve), vendar se je o tem potrebno posvetovati z osebnim zdravnikom.

2.

Kakšni so lahko stranski učinki posegov na vekah?

Po posegu je, odvisno od obsežnosti posega, možna prehodna oteklina.

Cenik

Cenik je veljaven od 01.02.2022.

Vse cene operacij veljajo za eno oko.

Za podrobnejše informacije o cenah kirurških in ambulantnih očesnih storitev pokličite na številko 059230961, kjer vam bodo svetovalci pojasnili okvirne cene, glede na vaše potrebe (individualna obravnava).

Cenik si lahko prenesete v obliki PDF datoteke tukaj.

Naročite se na brezplačen posvet ali pregled pri specialistu!

Ste naveličani uporabe očal in kontaktnih leč? Razmišljate o operaciji za odpravo dioptrije? Posvetujte se s strokovnjaki, ki vam bodo predlagali najboljšo rešitev.

Specialisti za očesne operacije
Strokovno osebje
Najsodobnejša oprema
Več kot 34.000 opravljenih operacij