VIDIM Očesni Center

Estetski posegi

Estetski posegi

Vrste estetskih posegov

Odpravljamo naslednje vrste težav:

  • povešene zgornje veke (ptoze),
  • povešene kože zgornje in spodnje veke (dermatohalaze),
  • uvihane veke (entropij),
  • izvihane veke (ektropij),
  • vraščanje veznice na roženico (pterigij) in
  • odstranitev različnih izrastkov na vekah (cist, bradavic, fibromov, nevusov, ksantelazem).
VIDIM-MAVA-foto (306)

Ostali estetski posegi

Specializirani smo za estetske posege na koži ali veznici očesa, ko gre za težave, ki motijo funkcijo vek in zrkla ali pa so kozmetično moteče.

Opravljamo tudi estetske posege glajenja in manjšanja gub na področju oči in obraza, pri čemer uporabljamo botoks in polnila. Botoks je zdravilo, ki se injicira v mišice obraza in zmanjša pojav gubic. Polnila se uporabljajo za povečanje volumna in oblikovanje različnih delov obraza. 

Pred posegom opravimo pregled in razgovor s pacientom, poseg pa opravimo še isti dan ali po dogovoru. Poseg je opravljen v lokalni anesteziji. Po potrebi se po operaciji opravi histološki pregled odvzetega tkiva.

Ksantelazme

Ksantelazme so rumenkaste spremembe na koži zgornje ali spodnje veke. Gre za nabiranje maščobnega tkiva pod kožo. Pri nekateri ljudeh so ksantelazme povezane z višjo vrednostjo holesterola v krvi.

Ksantelazme odstranjujemo v lokalni anesteziji. Spremembe izrežemo in zašijemo z drobnimi šivi.

Dermatohalaza

Dermatohalaza je nabiranje odvečne kože oz. povešenost kože zgornje in spodnje veke, ki se pojavi navadno pri starejših. Vzrok pojava dermatohalaze je zmanjšanje elastičnosti kože in nabiranje odvečnih maščobnih blazinic.

Dermatohalazo odstranjujemo v lokalni anesteziji. Odvečno kožo izrežemo in rano zašijemo z drobnimi šivi. Rez je običajno skrit v kožni gubi.

Trihiaza

Trihiaza je napačno izraščanje trepalnic na robu vek, ki se obračajo proti zrklu. Povzroča draženje zrkla in bolečine, večja pa je tudi možnost nastanka vnetja roženice in očesne veznice.

Trepalnice lahko odstranjujemo s puljenjem, kar je le začasna rešitev. Trajno pa jih lahko odstranimo z elektrokavterizacijo in lasersko fotokoagulacijo.

Bradavice ali papilomi

Bradavice ali papilomi so drobne, pecljate spremembe na vekah. Lahko so virusnega izvora in se s časom množijo in rastejo. Priporočljiva je čimprejšnja odstranitev, dokler je sprememb malo in so majhne.

Poseg opravimo v lokalni anesteziji.

Ektropij in entropij

Ektropij in entropij spodnje veke sta posledica neuravnoteženega delovanja mišic in zmanjšane elastičnosti vek. Posledica je nepravilno vihanje veke (navzven – ektropij ali navznoter – entropij), kar povzroča draženje in večje tveganje za vnetje veznice in roženice. Ektropij in entropij se običajno pojavljata pri starejših, lahko pa sta tudi posledica poškodbe ali operativnih posegov.

Ektropij in entropij operiramo v lokalni anesteziji. Rez zašijemo z drobnimi šivi. Zaradi sprememb v delovanju veke, ki z leti napredujejo, so možne ponovitve težav.

Razmišljate o estetskem posegu?

Želite pridobiti več informacij?

080 16 13

* vaš klic je brezplačen

Želite, da vas kontaktiramo? Izpolnite obrazec.