VIDIM Očesni Center

Ekipa VIDIM očesnega centra

Boštjan Drev

direktor in vodja zdravniške ekipe
dr. med. specialist oftalmolog-kirurg

“Najpomembnejša je izbira izkušenega zdravnika, ki bo razumel vaše želje in bo aktiven v procesu načrtovanja operacije oči ter vam bo svetoval, katera od metod je najbolj varna za vas.”

Direktor in vodja zdravniške ekipe Boštjan Drev, dr. med. specialist oftalmolog-kirurg, je v svoji 25 letni strokovni karieri opravil več kot 30.000 operacij sivih mren, operacij z vstavitvijo nadstandardnih znotrajočesnih leč, operacij z vstavitvijo fakičnih znotrajočesnih leč (Visian-ICL) in laserskih odprav dioptrij po metodah SMILE pro, PRESBYOND, Femto LASIK in PRK. Sodeluje tudi z očesnimi kirurškimi centri v tujini, kjer izobražuje specializante oftalmologije in jih uči zahtevnih tehnik operacij. Je član Ameriškega združenja za operacijo sive mrene in refraktivno kirurgijo (ASCRS), član Ameriške Akademije za oftalmologijo (AAO), član Evropskega združenja za kirurgijo sive mrene in refraktivno kirurgijo (ESCRS).

Boris Tomec

dr. med., specialist oftalmolog-kirurg

Po končani Medicinski fakulteti je v Ljubljani nadaljeval s specializacijo, ki jo je zaključil z opravljenim evropskim specialističnim izpitom v Parizu in pridobil priznani naziv Fellow of European Board of Ophthalmology. V zadnjem letu se je specializiral za laserske operacije po metodah SMILE pro, PRESBYOND, Femto LASIK in PRK. Opravlja tudi okuloplastične posege ter se redno izobražuje na evropskih kongresih.

Nenad Špička

dr. med., specialist oftalmolog-kirurg

Leta 2006 je s pohvalo opravil specialistični izpit iz oftalmologije na Očesni kliniki v Ljubljani ter uspešno opravil specialistični izpit iz oftalmologije in pridobil priznani naziv Fellow of European Board of Ophthalmology. Dodatno se je izobraževal tudi na Univerzitetni kliniki v Erlangnu. Pri svojem delu je uvedel več novih operativnih tehnik in metod zdravljenja očesnih bolezni. Sodeluje tudi na domačih in tujih oftalmoloških kongresih.

Mateja Naji

dr. med., specialist oftalmolog-kirurg

Leta 1998 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, leta 2005 je z odliko opravila specialistični izpit iz oftalmologije. 15 let je bila zaposlena na Očesnem oddelku UKC Maribor, kjer se je ukvarjala z okuloplastično kirurgijo, diagnostiko in zdravljenjem bolezni mrežnice. V tem času je sama in s kolegi uvedla več novih metod na področju diagnostike in terapije bolezni mrežnice in v sodelovanju z Očesno kliniko v Ljubljani tudi zdravljenje starostne degeneracije rumene pege. Je članica evropskega FAN (Fluorescein angiography) kluba in Euretine. Sedem let je bila asistenka na Katedri za oftalmologijo Medicinske fakultete v Mariboru.

Levin Vrhovec

dr. med., specialist oftalmolog

Levin Vrhovec, dr. med., specialist oftalmolog je leta 2009 s pohvalo opravil specialistični izpit iz oftalmologije ter opravil evropski specialistični izpit iz oftalmologije (FEBO). 12 let je bil zaposlen na Očesnem oddelku UKC Maribor, kjer se je ukvarjal z okuloplastično kirurgijo in diabetično retinopatijo. Znanje oftalmologije je izpopolnjeval s kliničnim delom v tujini (Moorfields Eye Hospital) ter rednim aktivnim sodelovanjem na domačih in tujih strokovnih srečanjih. Od leta 2017 na Očesni kliniki UKC Ljubljana opravlja okuloplastične kirurške posege.

Petra Skitek

dr. med., specialistka oftalmologije

Leta 2003 je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in leta 2009 z odliko opravila specialistični izpit iz oftalmologije. Znanje oftalmologije je izpopolnjevala s kliničnim delom v tujini (Moorfields Eye Hospital, London in Academic Medical Center, Amsterdam) ter z rednim sodelovanjem na strokovnih srečanjih in kongresih v Sloveniji in v tujini. Od leta 2010 do 2019 je bila zaposlena na Oddelku za očesne bolezni Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer se je ukvarjala predvsem z diagnostiko in zdravljenjem bolezni mrežnice ter okuloplastično kirurgijo. Sodelovala je v dveh multicentričnih kliničnih študijah zdravljenja bolnikov z vlažno obliko starostne degeneracije rumene pege in sooblikovala potek dela v ambulanti za zdravljenje bolezni mrežnice. Od leta 2014 je asistentka Katedre za oftalmologijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Leta 2019 je bila imenovana za glavno mentorico specializacije iz oftalmologije.

Boštjan Drev dr. med., specialist oftalmolog, direktor
Emma Urška Belle Drev direktorica
mag. Darjo Pungartnik izvršni direktor
Boris Tomec dr. med., specialist oftalmolog
Mateja Naji dr. med., specialist oftalmolog
Nenad Špička dr. med., specialist oftalmolog
Levin Vrhovec dr. med., specialist oftalmolog
Petra Skitek dr.med., specialist oftalmolog
Blanka Pušnik Jelenko dr.med., specialist oftalmolog
Polona Pirnat Temnik vodja očesnega centra
Tjaša Sotlar Rajh vodja obravnave pacientov
Mg.Anja Sever magistrica optometrije
Monika Sadek vodja optometristov
Sara Hlastec optometristka
Mateja Pušnik glavna sestra
Maja Uratarič medicinska sestra
Urška Bincl medicinska sestra
Tomas Ložar vodja diagnostike
Nina Antolin medicinska sestra
Davor Rižner tehnik zdravstvene nege
Andraž Plošnik diplomirani zdravstvenik
Žan Pražnikar tehnik zdravstvene nege
Karmen Lorenčak vodja administracije
Sergeja Hlastec prodajalec - optik
Luka Podgoršek prodajalec - optik
Urša Marolt optometristka
Suzana Markovič vodja optike
Ana Brkić prodajalec - optik
Olga Petrovič administratorka
Sanda Ferme telefonistka - administratorka
Barbara Verdev telefonistka - administratorka
Vanessa Romih administratorka
Matej Lavrinc strokovni sodelavec
Igor Plahuta Klicni center
Aida Murtić Klicni center
Silvija Plahuta Klicni center

RAZMIŠLJATE o odstranitvi dioptrije?

Želite pridobiti več informacij, kako varno ODSTRANITI DIOPTRIJO? Vabimo vas, da nas pokličete na:

080 16 13

* vaš klic je brezplačen

Želite, da vas kontaktiramo? Izpolnite obrazec.