VIDIM Očesni Center

Laserska metoda SMILE pro

Laserska metoda SMILE pro

Preštejte do 9 in se ozrite v svet!

SMILE® pro je revolucionarna, najnovejša metoda, ki jo je razvilo podjetje ZEISS in se izvaja na vrhunskem femtosekundnem laserju VISUMAX 800. Metoda je hitra, neboleča, omogoča večjo stabilnost dioptrije in hitro okrevanje v treh dneh. Poseg traja zgolj 9 sekund na oko.

Vidim-101
Vidim-103

Laserska metoda SMILE pro

je nova laserska metoda podjetja ZEISS za najmanj invazivno in nežno korekcijo vidne ostrine.

Je revolucionarna kombinacija izkušenj prejšnjih metod laserskih korekcij vida s številnimi izboljšavami in izredno natančnostjo. 

SMILE pro

Poseg z laserjem SMILE pro je za pacienta neboleč in poteka v treh korakih:

1. KORAK

1. KORAK

Femtosekundni laser VISUMAX 800 v enem samem koraku oblikuje tanek, leči podoben del tkiva (t.i. lentikel). Gre za minimalen 2-3 mm rez.

2. KORAK

2. KORAK

Očesni kirurg odstrani lentikel skozi minimalno odprtino. Površina in stabilnost roženice nista spremenjeni. Oblikovanje roženičnega režnja (ang. flap) ni potrebno.

3. KORAK

3. KORAK

Minimalno invazivni kirurški poseg spremeni obliko roženice in popravi refraktivno napako – dioptrijo očesa.

RAZMIŠLJATE o odstranitvi dioptrije?

Želite pridobiti več informacij, kako varno ODSTRANITI DIOPTRIJO? Vabimo vas, da nas pokličete na:

080 16 13

* vaš klic je brezplačen

Želite, da vas kontaktiramo? Izpolnite obrazec.

PRIMERJAVA

Laserska odprava dioptrije z metodami PRK, SMILE pro in Femto LASIK

Metoda PRK

Metoda SMILE pro

Metoda Femto LASIK

SMILE pro

Pogosta vprašanja in odgovori

Zakaj je metoda SMILE pro z laserjem VISUMAX 800 tako posebna?

  1. Laserske korekcije vida so znanstveno priznane in klinično preizkušene že desetletja, SMILE pro pa je ena najnovejših in najuspešnejših metod operativne odprave dioptrije.
  2. Gre za minimalno invazivno metodo, ki je pacientu bolj prijazna, povzroča manj neprijetnih občutkov in pospešen čas celjenja.
  3. Za razliko od nekaterih ostalih metod odstranitve dioptrije, pri SMILE pro ni odkrivanja roženičnega pokrova, rez površine roženice je minimalen oz. 80 % manjši kot pri ostalih metodah, ohrani se največje možno število živčnih vlaken, postopek in okrevanje pa potekata brez bolečin.
  4. Celoten postopek obravnave z laserjem traja le 9 sekund in se izvede v enem samem koraku, ne glede na višino dioptrije.
  5. Pacient med operativnim posegom ne izgubi vida.
  6. Stabilnost vidne ostrine se uravna znotraj 14 dni.

Kdaj lahko po posegu SMILE pro ponovno opravljam vsakodnevna opravila brez uporabe očal ali kontaktnih leč?

Vsak proces celjenja poteka drugače. Praviloma je vidna ostrina zelo dobra že v enem do dveh dneh po operaciji in se stabilizira v 2 do 3 tednih, v primerjavi z metodo PRK ali LASEK, kjer traja popolna vzpostavitev vida do 3 mesece. Po metodi SMILE pro se praviloma lahko že nekaj dni po posegu vrnete v običajni delovni ritem, vozite avto in se ukvarjate s športom brez očal ali kontaktnih leč.

Kakšen laser se uporablja pri tehniki SMILE pro?

Laser ZEISS VISUMAX 800 podjetja ZEISS je tehnološko dovršen femtosekundni laser, ki vedno znova preseneča kirurga in pacienta s svojo prefinjenostjo, natančnostjo in zanesljivostjo.

Z mikronsko natančnostjo operacija po metodi SMILE pro omogoča oblikovanje lentikla v notranjosti roženice in natančno korekcijo očesne napake, pri čemer ostane površina roženice nedotaknjena.

Posebej oblikovano, ukrivljeno kontaktno steklo je prilagojeno anatomiji roženice vsakega posameznika in tako omogoča natančno prilagojen poseg, pri katerem tkivo roženice ne bo po nepotrebnem stisnjeno. S tem se preprečijo kratkotrajni izpadi vida zaradi previsokega znotrajočesnega pritiska.

Vrhunski mikroskop in videokamera z avtomatskim ostrenjem omogočata natančno izvedbo operacije, ergonomsko oblikovana postelja z naslonom za glavo pa nudi pacientu udobje in sprostitev med operativnim posegom.

RAZMIŠLJATE o odstranitvi dioptrije?

Želite pridobiti več informacij, kako varno ODSTRANITI DIOPTRIJO? Vabimo vas, da nas pokličete na:

080 16 13

* vaš klic je brezplačen

Želite, da vas kontaktiramo?Izpolnite obrazec.

Naši zadovoljni pacienti

Mnogim pacientom smo z odstranitvijo dioptrije že uresničili sanje in sedaj vidijo odlično. Vabimo vas, da si preberete njihove zgodbe.