VIDIM Očesni Center

Metoda z vstavitvijo leče Visian ICL

Metoda z vstavitvijo leče Visian ICL

Uporabna za korekcijo vseh vrst dioptrij

Operacija vstavljanja ICL leče je bila sprva namenjena korekciji zelo visokih dioptrij. Danes se operacija uporablja za korekcijo vseh vrst dioptrij pri ljudeh med starostjo 21 in 43 let. Operacija je vedno bolj razširjena, saj je natančna, varna in neboleča. Prav tako postajajo materiali, iz katerih je leča narejena, vedno bolj kakovostni, odprtina, skozi katero vstavimo lečo v oko, pa vedno manjša. Zaradi teh razlogov v nekaterih pogledih že izpodriva določene laserske metode odprave dioptrije.

VIDIM-MAVA-foto (177)

Kaj je Visian ICL znotrajočesna leča?

Visian ICL je kontaktna leča, ki se vstavi v oko. Narejena je iz prožnega, očesu prijaznega materiala. Leča se skozi 2,8 do 3 milimetre veliko odprtino namesti v predel za zenico, na obstoječo očesno lečo. Edina omejitev pri namestitvi takšne znotrajočesne leče je globina sprednjega prekata. To pomeni, da mora biti v očesu dovolj prostora za vstavitev leče.

Za koga je operacija primerna?

Visian ICL leče so odlična rešitev za odpravo vseh vrst dioptrij, predvsem za paciente, ki se soočajo z visoko kratkovidnostjo, pretanko ali nepravilno oblikovano roženico, suhimi očmi ter zaradi tega niso primerni za lasersko odpravo dioptrije.

Pri vstavitvi Visian ICL leče se ohrani prvotna struktura očesa, saj se ne odstranjuje biološkega tkiva roženice, poleg tega pa leča nudi dodatno zaščito pred UVA in UVB žarki.

Kako poteka pregled pred operacijo?

Pred samim posegom opravimo pregled vida z natančnimi preiskavami in obsežno diagnostiko očesnega stanja, ki vključuje tudi pregled očesnega ozadja, izmero očesnega pritiska in topografijo roženice.

S takšnim pregledom ugotovimo, če je pacient primeren kandidat za korekcijo dioptrije z vstavitvijo Visian ICL leče. 

VIDIM-MAVA-foto (226)

Na pregledu ugotavljamo:

 • 1

  Določitev dioptrije

  Določitev ustrezne dioptrije

 • 2

  Pregled

  z roženičnim topografom in analizatorjem sprednjega segmenta očesa (Pentacam)

 • 3

  Analiza

  z laserskim merilcem posameznih delov očesa (Wavefront analizator-Itrace)

 • 4

  Laserska meritev

  dolžine očesa in razdalj med posameznimi deli očesa (IOL master 700)

 • 5

  Analiza stanja roženice

  (Spekularni endoteljni mikroskop-KONAN)

 • 6

  Pregled očesnega ozadja

  z lasersko OCT kamero

Metoda z vstavitvijo leče Visian ICL

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako poteka operacija?

Postopek vstavitve leče je zahteven mikrokirurški poseg, ki je za pacienta varen in neboleč, če ga opravi izkušen kirurg. Operacija poteka v lokalni anesteziji in traja največ 10 minut za posamezno oko. Očesni kirurg skozi 2,8 do 3 mm veliko odprtino vgradi lečo v oko, v predel za šarenico, pred obstoječo očesno lečo. Po končanem posegu se pacientom vid začne vračati takoj, dokončno izboljšanje pa je vidno v nekaj dneh. Operacija je varna in neboleča, rehabilitacija pa kratka.

Ali je možno, da oko lečo zavrne?

To ni možno. Visian ICL leča je narejena iz biokompatibilnega materiala, ki je po svoji elastičnosti podoben naravni leči.

Ali se lahko leča po operaciji tudi odstrani?

Če leča povzroča težave (v primeru nastanka sive mrene, povišanega očesnega pritiska ali v primeru spremembe dioptrije), jo lahko brez težav odstranimo.

RAZMIŠLJATE o odstranitvi dioptrije?

Želite pridobiti več informacij kako varno ODSTRANITI DIOPTRIJO? Vabimo vas, da nas pokličete na:

080 16 13

* vaš klic je brezplačen

Želite, da vas kontaktiramo? Izpolnite obrazec.

Naši zadovoljni pacienti

Mnogim pacientom smo že uresničili sanje, ko smo jim odstranili dioptrijo. Sedaj vidijo odlično. Poglejte in preberite si aktualne članke in druge zanimivosti.