VIDIM Očesni Center

Operacija SIVE MRENE

Operacija SIVE MRENE

Varna, hitra in neboleča

Operacija sive mrene je varna, hitra in neboleča. Izvaja se v lokalni anesteziji površine očesa. Pri operaciji se z natančno mikrokirurško tehniko s pomočjo ultrazvoka lečo najprej odstrani iz očesa. Nato se na mesto, kjer se je prej nahajala lastna leča, vgradi umetna znotrajočesna leča (IOL).

VIDIM-MAVA-foto (170)
VIDIM-MAVA-foto (160)

Operacija SIVE MRENE

Dober vid pomembno prispeva k našemu dobremu počutju in zmožnosti, da počnemo stvari, v katerih uživamo. Siva mrena je pogost vzrok za postopno slabšanje vida. V kolikor je nezdravljena, lahko prične vse bolj omejevati naše dnevne aktivnosti in splošno kakovost življenja. 

Sivo mreno pogosto spremljajo tudi druga očesna stanja, kot so kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem in starostna slabovidnost. Večino stanj poslabšanega vida lahko enostavno korigiramo z očali ali kontaktnimi lečami. Korekcijski pripomočki pri sivi mreni ne pomagajo, prav tako ni ozdravljiva s pomočjo zdravil.

Edina učinkovita metoda za odstranitev sive mrene je kirurška zamenjava zamotnjene naravne očesne leče z umetno lečo, ki se medicinsko imenuje znotrajočesna leča ali IOL. Operacija sive mrene je najpogosteje izveden kirurški poseg in beleži visoko uspešnost pri ponovni vzpostavitvi vida.

Operacija SIVE MRENE

Različne vrste intraokularnih leč

Operacija, ki jo krije zdravstveno zavarovanje

Operacija sive mrene s standardno lečo

Se izvaja pri operacijah sive mrene, ki jih krije zdravstveno zavarovanje.
Leče so vnaprej pripravljene, očesni kirurg pa med njimi izbere najprimernejšo. Leča ima enožariščno optiko z eno samo korektivno močjo. Te leče omogočajo dober vid na eno razdaljo, običajno na daleč. Težav z astigmatizmom (cilindri) ne odpravljajo. 

Za naročilo na pregled za operacijo sive mrene
PREKO ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA
pokličite na

in sicer izključno med
ponedeljkom in petkom med 8h-10h
*trenutno je čakalna vrsta 9 mesecev

Samoplačniška operacija

Operacija sive mrene s PREMIUM lečo

Se izvaja pri samoplačniški operaciji sive mrene. Glede na potrebe pacienta ter stanje očesa obstaja več vrst PREMIUM leč, med katerimi lahko izbiramo, to so: enožariščne torične leče, leče z razširjenim fokusom ter večžariščne leče. Tovrstne leče omogočajo boljšo vidno ostrino in rešujejo tudi težave z astigmatizmom (cilindri). Izbira najprimernejše leče je odvisna od rezultatov obsežne diagnostike ter dogovora z zdravnikom.

Za naročilo na
SAMOPLAČNIŠKI PREGLED ZA SAMOPLAČNIŠKO OPERACIJO
sive mrene pokličite na

in sicer med
ponedeljkom in petkom
med 8h-16h

Kako pomembna je izbira znamke IOL leče?

Tržišče ponuja dosti različnih znamk IOL leč, ki se med seboj razlikujejo v preizkušenosti, kvaliteti materiala ter zasnovi same tehnologije. 

V VIDIM očesnem centru vgrajujemo leče različnih znamk, katere so preverjeno kvalitetne in izbrane glede na posamezen primer. Ker zagovarjamo le najboljšo kvaliteto, je največ naših pacientov operiranih z lečami proizvajalca ZEISS. 

Leče proizvajalca ZEISS omogočajo dobro vidno ostrino na vse razdalje in tako našim pacientom omogočajo življenje brez korekcijskega pripomočka.

Kako diagnosticiramo sivo mreno?

Postavitev diagnoze sive mrene ni vedno enostavna, velja pa pravilo, da moramo ob vsakem poslabšanju vida po 40. letu pomisliti tudi nanjo. Za postavitev diagnoze je potreben natančen oftalmološki pregled, najpogostejši simptomi, ki nas popeljejo na misel o sivi mreni, pa so:

  • prekomerno bleščanje pri močni svetlobi ali nočni vožnji,
  • sprememba dioptrije po 40. letu,
  • prekomerno solzenje,
  • slabša vidna ostrina,
  • utrujenost oči pri branju in
  • manj intenzivne barve modrega in vijoličnega spektra.
VIDIM-MAVA-foto (226)

Naši zadovoljni pacienti

Mnogim pacientom smo z odstranitvijo dioptrije že uresničili sanje in sedaj vidijo odlično. Vabimo vas, da si preberete njihove vtise.