VIDIM Očesni Center

10 AKTIVNOSTI, V KATERIH JE BOLJE UŽIVATI BREZ OČAL (članek)

Tako kot vsaka večja življenjska odločitev, tudi odločitev za operativno odstranitev dioptrije od nas zahteva razmislek o tem, kako nam bo spremenila življenje na bolje.

Dober vid predstavlja izboljšano kakovost življenja, saj svet okrog nas doživljamo bolj polno. Predstavljajte si, da za jasen pogled v svet ne bi več potrebovali korekcijskih očal – jasen vid bi izkusili že takoj, ko bi se zjutraj zbudili in odprli oči. Napredek tehnologije nam omogoča, da svoje želje pretvorimo v resničnost in do jasnega vida pridemo preko hitrega, preprostega in izjemno varnega postopka.

10 aktivnosti, v katerih je bolje uživati brez očal:

  1. Vadba v fitnesu

Očala nam pri takšni aktivnosti povzročajo zgolj preglavice: med potenjem se hitro zarosijo, med poskakovanjem skačejo gor in dol, včasih pa celo pristanejo na tleh.

  1. Uživanje na plaži

Plaža je prostor ultimativnega užitka, nošnja korekcijskih očal na plaži pa v ta užitek zagotovo ne sodi. Seveda se lahko odločimo za sončna očala z vgrajenimi korekcijskimi stekli, vendar nas ta pri aktivnostih, kot so plavanje in odbojka na mivki, samo ovirajo.

  1. Potovanje brez stresa

Priprava na potovanje je že sama po sebi dovolj stresna. Zakaj bi se obremenjevali z očali in razmišljali o nabavi več parov kontaktnih leč, če lahko preprosto in brez skrbi za popoln vid odidemo na dopust.

  1. Uživanje v nočnem življenju

Moti nas, da očala našemu videzu dodajo 10 let in se nikakor ne skladajo s skrbno izbranim »outfitom«. Ob prihodu na plesišče pa se vedno znova spomnimo, da očala in plesišče nista najboljši par.

  1. Kuhanje

Kuhanje je za marsikoga svojevrsten užitek. Iskanje novih receptov, ustvarjanje novih jedi … ta užitek  nam pogosto pokvarijo očala, ki se ob najmanjšem pojavu pare pričnejo vztrajno rositi.

  1. Fotografiranje

Biti za fotoaparatom ali pred njim – v obeh primerih nam očala otežijo ustvarjanje popolnih fotografij.

  1. Ukvarjanje s športom

Očala nam preprosto ne pustijo, da bi se med športanjem popolnoma sprostili. Poleg lastne varnosti  nas skrbi, da se jim bo kaj pripetilo (navsezadnje niso poceni). Sumničavi smo do vsake žoge v prostoru – da le ne bi priletela v našo glavo.

  1. Intimni trenutki

Intimnost nam daje najlepše občutke na svetu. Naša očala pa se včasih vedejo kot telesni stražar – vedno so vmes med nami in ljubljeno osebo.

  1. Šolske obletnice

Nihče si ne želi ponovno obujati travmatičnih šolskih spominov, ko smo zaradi nošnje očal bili tarča posmeha. Naj »špeglarji« in »piflarji« raje ostanejo v preteklosti.

  1. Vožnja avtomobila

Brez očal ali nošnje kontaktnih leč ne smemo voziti – ne samo da ni varno, tudi zakonito ni! Velikokrat nam ponagajajo s poslabšanim perifernim vidom, bleščanjem in zapackanostjo. Naštete težave resno vplivajo na varnost vožnje.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja