VIDIM Očesni Center

Priprava na lasersko odpravo dioptrije (članek)

Laserska odprava dioptrije se izvaja že približno trideset let. Gre za uveljavljeno kirurško tehniko, ki s pomočjo laserja preoblikuje roženico in omogoča korekcijo dioptrije. Čeprav je postopek hiter, varen, neboleč in rutinski, se je nanj potrebno ustrezno pripraviti.

Za kvalitetne priprave poskrbi zdravstveno osebje v našem očesnem centru, ki opravi natančne preiskave na medicinskih aparaturah. Pred prvim obiskom vam pojasnimo navodila za dosego točnih rezultatov. Najpomembnejše navodilo se navezuje na uporabo kontaktnih leč. Svetujemo, da minimalno 3 dni pred pregledom ne uporabljate mehkih kontaktnih leč, saj njihova uporaba vpliva na stanje vaše roženice.

Prvi oftalmološki pregled za odpravo dioptrije traja približno 90 minut. Na tovrstnem pregledu izdelamo individualno mapo očesnega stanja, ki vključuje ključne podatke za načrtovanje laserskega posega. Celosten vpogled v stanje oči nam omogoča najnaprednejša tehnologija, s pomočjo katere izvedemo precizne očesne meritve.

Med preiskavami analiziramo stanje roženice, opravimo roženično topografijo in preverjamo krivino ter debelino roženice. Zanimajo nas očesni pritisk, dolžina očesa, stanje sprednjega očesnega segmenta in optične napake v očesu. Pregledamo globino prekata, debelino leče in število endotelnih celic. S posebno kamero tridimenzionalno slikamo očesno ozadje in ocenjujemo stanje mikroskopskih struktur mrežnice.

Pozor: med poglobljenimi preiskavami se s pomočjo kapljic izvede širitev zenic, ki povzroča meglen vid. Ob obisku vam priporočamo spremstvo, saj samostojna vožnja po pregledu ni priporočljiva.

Oftalmolog na osnovi preiskav oceni operativno primernost. Izjemno pomembne informacije dobi tudi na podlagi pogovora z vami, saj vam glede na življenjski slog svetuje najboljše možnosti za odpravo dioptrije.

Če ste pred odločitvijo za poseg laserske operacije oči in želite popoln vid, nas kontaktirajte in skrb za to prepustite nam.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja