VIDIM Očesni Center

Uporaba razvedrilne tehnologije po refraktivni operaciji oči (članek)

Splošno okrevanje po operaciji si predstavljamo kot obvezen večdneven počitek z vrsto omejitev pri vsakdanjih aktivnostih. Sprašujemo se, kdaj si lahko pričnemo krajšati čas s televizijo, računalniki, tablicami in pametnimi telefoni? Brez skrbi, odprava dioptrije vas ne bo prikovala v posteljo!

Okrevanje po operaciji je kratko in omogoča hitro vrnitev k vsakdanjim aktivnostim. Pacientom svetujemo, da se v prvih 24 urah izogibajo očesno zahtevnim aktivnostim, kot so na primer branje, delo z računalnikom, gledanje televizije in izpostavljenost močni svetlobi. Že dan po posegu pa so takšne aktivnosti dovoljene!

V prvih dneh po posegu se oči celijo, zato je pomembno slediti določenim preventivnim smernicam:

  • V prvih 3-4 urah svetujemo, da si privoščite počitek in imate zaprte oči.
  • Po 4 urah so dovoljene lažje aktivnosti, ki niso nevarne očem. Izogibajte se močni svetlobi, pritiskom na oči in delcem, ki lahko zaidejo v oči.
  • Izogibajte se mencanju oči in skrbite za ustrezno navlaženost oči z redno uporabo vlažilnih kapljic.
  • Pri tuširanju pazite, da vam v oči ne zaideta voda in milo.
  • Ob daljši uporabi tehnologije in zaslonov moramo oči pred izsušitvijo zaščititi z vlažilnimi kapljicami. Občutek suhih oči je v prvih dneh po operaciji pogost pojav, ki nima vpliva na rezultat operacije.

 

Ob upoštevanju smernic in zdravnikovih navodil je okrevanje hitro in mine, še preden se privadite na življenje brez očal ter kontaktnih leč! Visoko ločljiva slika pa ni zgolj na TV ekranu, ampak kamorkoli pogledate.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja