VIDIM Očesni Center

SMILE® pro in revolucionalni laser VISUMAX 800

SMILE® pro in revolucionalni laser VISUMAX 800

S ponosom vam sporočamo, da od septembra 2022 s pomočjo novega laserja VISUMAX 800 (C. ZEISS) opravljamo posege po metodi SMILE® pro. Najnovejša laserska tehnologija predstavlja pomemben napredek in nadgradnjo metode ReLEx SMILE, ki smo jo kot prvi v Jugovzhodni Evropi pričeli izvajati že pred 8 leti. Z novim laserjem VISUMAX 800 je VIDIM očesni center postal eden izmed prvih petdesetih evropskih referenčnih centrov, ki je nadgradil predhodno generacijo laserja (VISUMAX 500) z najnovejšo.

Leta 2006 je bil razvit prvi femtosekundni laser za izvedbo laserske metode ReLEx SMILE, leta 2011 pa je bila metoda predstavljena mednarodni javnosti. Do danes je bilo po vsem svetu izvedenih že več kot 7 milijonov posegov, kar dokazuje zanesljivost in preizkušenost metode. Direktor in vodja zdravniške ekipe VIDIM očesnega centra, Boštjan Drev, dr. med., specialist oftalmologije, je leta 2015 izvedel prvo operacijo SMILE na slovenskih tleh, pri izvajanju posegov pa se mu istočasno pridružil še Boris Tomec, dr. med., specialist oftalmologije. Z več kot 2.400 laserskimi posegi SMILE – s katerimi operiramo več kot 90 % vseh kratkovidnih pacientov – smo vodilni center tako v Sloveniji kot tudi v širši regiji.

SMILE pro je najbolj inovativna metoda laserske kirurgije. Gre za neboleč in neinvaziven laserski poseg z minimalnim rezom. Metoda je pod določenimi pogoji primerna tudi za paciente z visoko dioptrijo, tanjšo roženico in suhimi očmi. Metoda SMILE pro je v primerjavi s predhodno generacijo ReLEx SMILE še bolj varna, udobna in natančna ter znatno hitrejša. Laser deluje zgolj 9-11 sekund, celoten postopek pa traja manj kot 2 minuti na oko. Laser VISUMAX 800 z dvema ekranoma kirurgu omogoča boljši pregled med posegom, njegovi dve robotski roki pa poskrbita, da se pacient ne počuti prostorsko utesnjeno. Gre za pravo revolucijo na področju laserske kirurgije.

Številne študije kažejo, da so rezultati operacije bistveno boljši od ostalih laserskih metod za odpravo kratkovidnosti (PRK, LASIK in Femto LASIK). Metoda SMILE pro je namreč varnejša, stabilnejša in ima manj stranskih učinkov. Za uporabo novega laserja VISUMAX 800 so potrebne izkušnje in spretnosti kirurga, saj je le z njimi možen optimalen izid operacije.

V zadnjem letu sta se na trgu pojavili metodi SmartSight in CLEAR, ki delujeta na podoben način kot metoda SMILE. Tudi drugi proizvajalci laserske tehnologije so namreč prepoznali prednosti metode SMILE napram starejši tehnologiji LASIK. Ker sta omenjeni metodi relativno novi, trenutno še nista podkrepljeni z dolgoročnimi študijami. Tako bo potrebnega še nekaj časa, da bodo njuni učinki v celoti znani. Zaenkrat sta zgolj približek tehnologiji, ki jo je C. ZEISS predstavil že leta 2011.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja