VIDIM Očesni Center

Pravno obvestilo

PRAVNO OBVESTILO 

Za namene tega pravnega obvestila je spletna stran in pripadajoče podstrani na naslovu www.vidim.si (v nadaljevanju Spletišče).

Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva na elektronskem naslovu www.vidim.si so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine podjetja Vidim d.o.o. in Vidim Optika d.o.o. (v nadaljevanju Lastnik) ali pravnih subjektov / ostalih avtorjev, katerih vsebine so vključene v Spletišču.

 

Omejitev odgovornosti

Lastnik se bo trudil za optimalno delovanje Spletišča, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo. Vsi uporabniki uporabljajo Spletišče na lastno odgovornost. Niti Lastnik, niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi Spletišča ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na Spletišču ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Lastnik tudi ne more biti odgovoren za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do Spletišča, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njegove uporabe. Lastnik ne more biti odgovoren za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe Spletišča.

Lastnik lahko te strani spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na Spletišču, lahko uporabljate za vašo osebno, domačo rabo, pri čemer ne smete spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljena je uporaba in tiskanje informacij ter gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na Spletišču ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa Spletišča za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Lastnik ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s Spletiščem. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost Lastnika za vse primere izključena.

To pravno obvestilo lahko Lastnik kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru redne uporabe Spletišča spremljate na teh straneh. Z uporabo te strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate.

Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja strani na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Varstvo podatkov

 

Lastnik lahko avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani, koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani, e-naslov, ki ga obiskovalec navede ob prijavi na spletne novice, ter ostale morebitne podatke, posredovane prek anketnih ali drugih spletnih obrazcev. Lastnik podatke o obiskanosti Spletišča uporablja za lastne potrebe.

Podjetji Vidim d.o.o. in Vidim Optika d.o.o. se zavezujeta, da bosta varovali zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta (npr.za namen obveščanja o splošnih informacijah, novostih, promocijah, dogodkih, nagradnih igrah, akcijah, tržnih vsebinah in drugem).

Podatki, ki jih za namen obveščanja lahko hranimo so:

  • ime in priimek,
  • demografski podatki (npr. spol, starost, rojstni datum),
  • kontaktni podatki (npr. spletni naslov, telefonska številka),
  • informacije o udeležbi na dogodkih in nakupnih navadah.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Za preklic, spremembo ali vprašanja glede vaše privolitve uporabe osebnih podatkov vas prosimo, da nas kontaktirate na info@vidim.si (mail odgovorne osebe s strani vašega podjetja).

Več o spletnih piškotkih, ki se uporabljajo na tem spletišču si lahko preberete tukaj.

Izvensodno reševanje sporov – IRPS

Skladno z zakonskimi normativi lastnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Lastnik na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.  (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL)

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Ceniki

Cene objavljene na spletni strani so brez DDV! Slike izdelkov ali storitev so lahko simbolične.

 

LASTNIKA SPLETIŠČA

Podjetje VIDIM d.o.o. je registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, opr.št. Srg 2013/6527. Matična št.: 2114526000, davčna št.: 31193412 Osnovi kapital: 39.000,00 EUR.

Podjetje VIDIM OPTIKA d.o.o. je registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, opr.št. Srg 2013/6527. Matična št.: 3318923000, davčna št.: 80110932 Osnovi kapital: 7.500,00 EUR.

 

POSLOVNI PROSTORI

Mariborska cesta 88, 3000 Celje.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana